Kasumi noževi

Od 1916. godine Sumikama u Japanu je posvećena proizvodnji najboljeg japanskog pribora za jelo i noževa koristeći znanje i vještinu više od 100 godina izrade mačeva u gradu Seki. Kasumi je brend noževa koje proizvodi fabrika Sumikama Cutlery u Seki , jednom od najpoznatijih područja za izradu pribora za jelo i noževa u Japanu.

Izabrano je ime Kasumi, što na japanskom znači magla, i lansirali su i prodaju čelične noževe iz Damaska ​​širom svijeta. Sumikama je bio jedan od prvih velikih japanskih proizvođača noževa koji je koristio presavijeni damask čelik omotan oko jezgre VG-10 koji je repliciran od strane mnogih drugih proizvođača.

Sumikama se nalazi u gradu Seki u sredini prefekture Gifu i jedno je od glavnih područja u Japanu za izradu noževa. Područje oko grada Seki ima istoriju proizvodnje noževa koja datira preko 780 godina.

Uslovi u ovoj oblasti su idealni za izradu noževa; Drveni ugalj odličnog kvaliteta iz borove šume i čista tekuća voda sa brda i planina u rijekama Nagara i Tsubo. U početku proizvodili su se japanski samurajski mačevi, da bi kasnije Seki stekao reputaciju u Japanu i inostranstvu za proizvodnju izuzetnih kuhinjskih noževa.

Sumikama je specijalizovana za korišćenje VG-10 nerđajućeg čelika, mješavine čelika koja sadrži molibden, hrom, vanadijum i kobalt, što znači da su Kasumi noževi kaljeni na iznad 60 stepeni. Sumikama obično koristi zakošenu ivicu od 15 stepeni na svojim noževima, sa prilično tankim sječivima i uvijek su oštre koliko i lijepe.

Naši Kasumi asortimani su podijeljeni na originalnu seriju Damascus, seriju VG-10 Titanium presvučenu seriju, VG-10 sa završnom obradom i novu liniju noževa čistog VG-10. Asortiman Damascus sadrži temeljit izbor različitih veličina noževa. Svi asortimani su dostupni za kupovinu kao pojedinačni artikli ili se nudi posebno odabran set blokova noževa za svaku liniju.