Abrazivno brušenje

PRO EDGE d.o.o uspješno saradjuje sa mnogim firmama koje nude širok asortiman proizvoda za abrazivno brušenje i poliranje. SIA Abrasives, PAI i SAIT Abrasives su vodeći svjetski proizvodjači proizvoda i dodatne opreme za abrasivno brušenje. Upoznajmo se sa našim partnerima.

SIA Abrasives

SIA Abrasives je strastvena kompanija u pogledu profesionalnih abrazivnih rješenja za industriju i trgovinu. Njihovi jasno definisani abrazivni procesi za sve materijale i primjene znače da uvijek možete pronaći pravi pristup za postizanje savršene završne obrade površine.Kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača visokokvalitetnih abrazivnih proizvoda SIA razvija i proizvodi abrazive širokog spektra oblika, dimenzija i specifikacija.

SIA Abrasives nudi razne vrste abraziva

Obloženi abrazivi
Klasični abrazivi sa fleksibilnom podlogom za konvencionalnu pripremu površina i završnu obradu na svim vrstama materijala.
Abrazivi od flisa
Brusilice s obloženim vlaknima visokih performansi podijeljeni su na 3-dimenzionalne proizvode za brušenje (netkani abrazivi) i 2-dimenzionalne proizvode za brušenje (scm abrazivi).
Pjenasti abrazivi
Podloge od pjene obložene abrazivnim granulama u različitim formatima i stepenima tvrdoće garantuju maksimalnu usklađenost.
Vezani abrazivi
SIA Abrasives distribuira rezne ploče sa preciznom snagom rezanja, kao i efikasne brusne ploče za razne primjene.

Ova švajcarska kompanija proizvodi sredstva za brušenje još od 1875. godine. Njihovo dugogodišnje iskustvo i savramena tehnologija garantuju kvalitet proizvoda.

PAI – Bora abrazivi

Production Abrasives Inc. (PAI)  poznatija još i kao Bora je brzo rastuća kompanija u porodičnom vlasništvu za industrijske abrazivne proizvode. Nalaze se u Pennsylvania, SAD. Napornim radom, solidnim inženjeringom u postrojenju i savjesnim metodama proizvodnje razvili su se u priznatog lidera u industriji proizvodnje abraziva. Od 1985. godine kada je kompanija počela sa radom čak su 5 puta proširili kapacitete i postali jedan od svjetskih lidera u ovoj industriji.

PAI nudi kompletan, širok spektar tehničkih industrijskih abrazivnih proizvoda za sve vaše aplikacije za brušenje i završnu obradu. Specijalizirani su za brusne trake, diskove, itd., za metal, drvo, staklo, fiberglas, suvi zid i još mnogo toga.

Razvili su BORA liniju proizvoda, sa unapredjenom tehnologijom raznih tipova i veličina. Ističemo proizvode za brušenje kao što su: BORA BRUSNE TRAKE, BORA 7 Keramički pojasevi, BORA 6 cirkonijumski pojasevi, BORA BRUSNI DISKOVI i BORA keramički brzoizmjenjivi diskovi.

SAIT Abrasives

SAIT Abrasives je italijanska kompanija osnovana 1950. godine. SAIT proizvodi su visokog kvaliteta i daju ne samo lijepe rezultate, već i primjerna operativna iskustva. Kao rezultat toga, SAIT-ovi abrazivni izumi su u potpunosti podržani vrhunskim materijalima i proizvodnim metodama, kao i ISO 9001 i ISO 14001 sertifikatima. SAIT proizvodi su postali sinonim za zadovoljstvo kupaca širom svijeta.

SAIT proizvodi razne vrste brusilica namjenjenih za metal, drvo, materijale za izgradnju ili za automobilsku industriju. Prepoznatljivi su po proizvodnji brusilica za metal, fiber diskovima, diskovima sa kukicama, klipnim diskovima, brusilicima za točkove, raznim brusnim četkama, listovima, rolnama, trakama, kaiševima i širokim kaiševima.

Pozovite nas!

PRO EDGE sa svojim poslovnim partnerima nudi Vam širok spektar proizvoda za abrazivno brušenje sa brzom isporukom i povoljnim cijenama. Pozovite nas za više informacija!

068 035 680